Toonkunst repeteert!

Nog steeds is onze maatschappij in de greep van het coronavirus. Maar toch heeft het bestuur van Toonkunstkoor Wageningen, in creatief overleg met onze dirigent Hans de Wilde en pianist Mark Toxopeus, kans gezien om vele repeteermomenten te creëren.

Bijvoorbeeld: meezingen op YouTube instructie van Hans – een geheel nieuwe ervaring! Of in halve bezetting, meters van elkaar af, samen zingen. Onder streng corona-regime. Gedurende de laatste periode ieder thuis in een Zoomsessie, met bijpraten tijdens de pauze. Het stimuleert en houdt ons goed op toon!

Het Weihnachtsoratorium lieten we even op de plank liggen. We zijn ingedeeld in twee “kamerkoren”, elk koor richtte zich op wat lichter repertoire. Heel fijn om dit te zingen!

Het idee is dat we later voor elkaar uitvoerder èn publiek tegelijk gaan zijn. Maar het zou zo maar kunnen dat we de stukken op een nog later tijdstip kunnen uitvoeren voor groot publiek. Dat zou geweldig zijn.

We kijken natuurlijk heel erg uit naar weer “gewoon” samen oefenen en opnieuw een mooi repertoire neerzetten voor vele luisteraars. Wie weet ergens in de loop van volgend jaar ….

Tot die tijd zingen we onze tijd vol, met veel optimisme en blijvende liefde voor koorzang.

1 gedachte over “Toonkunst repeteert!”

Reacties zijn gesloten.