Dirigent en Pianist

Dirigent Hans de Wilde

Sinds januari 2018 is Hans de Wilde onze dirigent: een bevlogen musicus die tijdens uitvoeringen het maximale uit de uitvoerenden weet te halen. Hij brengt energie in, plezier en precisie.
Hans de Wilde volgde zijn muzikale opleiding aan het ArtEZ Conservatorium in Zwolle. Hij studeerde trompet (jazz) bij Jan Wessels, waarna hij als trompettist in veel formaties heeft gespeeld, waaronder bigband Bodycheck.
Vervolgens studeerde hij koordirectie bij Jos Vermunt en Jos Leusink, en behaalde zijn diploma in 1994. Hij volgde orkestdirectie bij Tilo Lehmann, waarna hij ook lessen volgde bij onder anderen Ed Spanjaard en Jan Stulen. Al tijdens zijn studie dirigeerde hij de Saint Nicolas Cantate van Benjamin Britten met het schoolkoor en -orkest. Zijn repertoire bevat diverse stijlen door zijn brede opleiding.
Naast de aanstelling bij Toonkunstkoor Wageningen is hij dirigent bij: Toonkunstkoor Nijmegen, het Nijmeegs studentenkoor Alphons Diepenbrock, het Stendenkoor in Leeuwarden en Capella Bronckhorst. Ook is hij verbonden als artistiek leider aan de Bachcantates Doetinchem.
Als dirigent werkte hij samen met onder anderen Oliver Knussen en Reinhard Goebel (Musica Antiqua Köln). Als zanger volgde hij lessen bij Marja Reinders en Margareth Beunders.

Meer informatie over Hans de Wilde vindt u op zijn eigen website.

Foto Rodion Trio

Pianist Mark Toxopeus

Sinds 1 april 2015 is Mark Toxopeus pianist bij ons koor. Hij begeleidt de repetities en zingt mee bij onze uitvoeringen! Een echt multitalent …

Mark Toxopeus (1984) begon zijn professionele opleiding aan het Conservatorium van Arnhem bij Frank Peters. Vanaf 2002 studeerde hij bij David Kuyken aan het Conservatorium van Amsterdam, waar hij in 2008 zijn Master-diploma behaalde. In 2004 won Mark een tweede prijs bij het Nationaal Concours van de Young Pianist Foundation, wat hem toegang verschafte tot masterclasses van grote pianisten als Idil Biret, Igor Roma en Jacques Rouvier. Verder werd hij uitgenodigd voor masterclasses van Leon Fleischer.

Mark is naast kamermusicus ook actief als liedbegeleider. Hij treedt ook op als solist. Zo voerde hij het pianoconcert in G van Ravel uit met het Wagenings Symphonie Orkest. Het programma werd uitgevoerd in Musis Sacrum te Arnhem en de Beurs van Berlage in Amsterdam.

Mark is behalve pianist en arrangeur van het Rodion Trio ook een zeer verdienstelijk tuinman, taalpurist en amateurmeteoroloog…

Uitgebreide informatie over Mark inclusief concertagenda, foto’s en informatie over Mark’s andere activiteiten zijn binnenkort te vinden op zijn website.