Lid worden

Lid worden?

Wil je lid worden? Dan ben je van harte welkom. Kom eens langs op één van onze repetities om te ervaren hoe het is om mee te zingen en de sfeer te proeven. Wij repeteren elke dinsdag van 20.00 – 22.15 uur in Ons Huis, Harnjesweg 84, 6706 AV, Wageningen. De pauze is van 21.00 – 21.15. Neem  contact op met onze secretaris Heleen Bos, mail naar koorsecretaris. Zij zorgt ervoor dat je wordt opgevangen en dat er bladmuziek voor je klaarligt. De bladmuziek kun je tijdelijk lenen. Als je besluit om lid te worden dan koop je zelf de bladmuziek. 

Voorzingen

Je kunt 3x vrijblijvend meedoen. Als je besluit lid te willen worden, wordt er een afspraak met de dirigent gemaakt om voor te zingen. De dirigent let op zuiver zingen, muzikaal gehoor, en kijkt hoe je zelf een klein stukje instudeert (je krijgt van te voren te horen welk stukje). Ook deelt hij je in bij de juiste stemgroep. Het voorzingen gebeurt in een aparte ruimte in aanwezigheid van alleen de dirigent en een bestuurslid.

Toelatingseisen

Het is fijn als je noten kunt lezen, maar dit is geen vereiste. Van leden wordt verwacht dat ze thuis oefenen om de noten in te studeren.  Mensen die geen noten lezen kunnen oefenen met midi-bestanden van bijvoorbeeld Cyberbass.com. Ook zijn er oefen-cd’s in de handel. Op de repetities kunnen we dan voornamelijk met muziek bezig zijn.

Repetities en Studieochtenden

Leden worden gevraagd aan alle repetities deel te nemen. Elke repetitie wordt begonnen met inzingen en stemvorming.
Een paar weken voor een concert wordt op een zaterdag een studieochtend gehouden. Soms in combinatie met een miniconcert.

Stemvorming

De stemkwaliteit kan sterk worden verbeterd door oefening en zangles. Daarom worden de leden gestimuleerd om ook zelf aan hun stemkwaliteit te werken, bijvoorbeeld door het nemen van zangles. Daarnaast zorgt het bestuur ervoor dat de leden om de drie jaar een stemtest en een persoonlijk stemvormingsadvies krijgen.

Bladmuziek 

De bibliothecaris bestelt  de bladmuziek voor ieder die dat wil,  voorafgaand aan een repetitieperiode. Als je lid wordt tijdens een lopende repetitieperiode, dan kun je de bladmuziek zelf aanschaffen bij een muziekhandel (overleg eerst met de bibliothecaris over de gewenste uitgave). Het is niet toegestaan om tijdens uitvoeringen van kopieën te zingen.

Contributie 

De hoogte van de contributie is € 265,- per kalenderjaar. Daarbij komen de kosten van de eigen bladmuziek. Het instuderen en uitvoeren van één concertprogramma noemen we een project. Wil je eenmalig aan een project deelnemen dan kun je projectlid worden. Gewone projectleden betalen € 25,- contributie per vier weken. Studenten krijgen 50 % korting. Als de hoogte van de kosten een overweging is om niet te komen zingen, overleg dan met de secretaris over een aangepaste contributie. Het bestuur wil graag iedereen die dat wil, de kans geven om met ons mee te zingen.