Toonkunstkoor Wageningen zingt! (Weer)

Toonkunstkoor Wageningen: terug van nooit weggeweest. 

Op 22 juni was het eindelijk zover. Ons koor kon weer samen repeteren, wat een feest! Het moest nog wel buiten plaatsvinden, onder een tentzeil in het Belmonte Arboretum. We zongen het complete programma dat we het afgelopen jaar digitaal instudeerden. Het is een veelzijdig palet geworden: Bach, Mendelssohn, Puccini, Schumann, Fauré en Brahms.

Gelukkig ging het pas regenen toen alles net was opgeruimd.

Het was wonderlijk mooi om elkaar weer echt te horen zingen, en te ervaren hoe we er – met die vier verschillende stemgroepen – samen muziek van maakten. Voorbijgangers bleven geboeid staan luisteren, ons eerste na-corona-publiek.

Dirigent Hans de Wilde en repetitor Mark Toxopeus glommen van trots en blijdschap dat de draad weer zo opgepakt werd. Vanaf volgende week kunnen we weer samen binnen repeteren met – toch nog – inachtneming van de coronaregels. Voor het najaar staat het Weihnachtsoratorium op het programma. Op 19 december 2021 zullen we dat uitvoeren in de Johannes de Doperkerk aan de Bergstraat. (Wilt u dat alvast in uw agenda noteren?)

In het voorjaar van 2022 is “The Armed Man” van Karl Jenkins geprogrammeerd: een indrukwekkend koorwerk met achtergrondfilm en bijzondere begeleiding. Daarvoor vullen we het koor aan met projectleden: extra zangers zijn weer zeer welkom!

Om een lang verhaal kort te maken: Toonkunstkoor Wageningen is springlevend, en dat al sinds 1946.