Lenteconcert in de Junushoff

Toonkunstkoor Wageningen geeft op zondag 14 mei om 16.00 uur in Theater de Junushoff een lenteconcert. De reden: het is lente! Maar ook, omdat het moederdag is.

Vooral de moeders wordt een aantrekkelijke middag voorgeschoteld, met een licht romantisch lenteprogramma: liederen met veel ‘amour’ (liefde),’ rêve’ (droom) en ‘Paris’ van Poulenc en Fauré, gezongen door sopraan Tineke Roseboom; en de ‘Pavane’(hoofse dans) en de ‘Madrigal’ (lyrisch gedicht) van Fauré, gezongen door het koor. Gevoelige liederen mede door de begeleiding van Mark Toxopeus aan de piano en onze expressieve dirigent Hans de Wilde.
Maar degenen die wat pittigers willen, komen ook aan hun trekken. Het Gloria van Poulenc en Les Djinns (de geesten) van Fauré, waarbij het koor een hoofdrol speelt, vallen op door wisselende ritmische maatvoering en razendsnelle teksten. En Beethoven combineert de bedrieglijke rust (Meeres Stille) en bevrijdende turbulentie (Glückliche Fahrt) zelfs in één stuk. Ook in deze werken  soleert Tineke Roseboom en begeleidt Mark Toxopeus met intense pianobegeleiding.

Het lijkt een lang programma maar alle stukken zijn kort, zodat de spanningsboog ook aantrekkelijk is voor de (klein)kinderen, die hopelijk met de moeders zijn meegekomen. We hopen dat zij ook flink gaan genieten vanmiddag. Er is een leuke verrassing bij de na-zit op het terras van Junushoff, als het weer mooi is.

Het belooft een spannend en feestelijk concert te worden.
Entreekaarten van €20, – zijn te verkrijgen op de concertdag bij de Junushoff, via onze leden en via de digitale voorverkoop