Lenteconcert met miniatuur-meesterwerken

Op 14 mei houden we in de Junushoff ons lenteconcert. Het is een Frans, licht en vrolijk middagconcert voor jong en oud!

 

De liederen die we zingen zijn sprankelende meesterwerken van de componisten Poulenc, Fauré en Beethoven. Bij het Gloria van Poulenc laten we de monniken dansen, bij Madrigal, Pavane en Les Djinns van Fauré gaat het om liefde, gekkigheid en uitgelatenheid. Ook van Fauré is Cantique de Jean Racine, wat minder vrolijk, maar niet minder opbeurend. Beethoven met Meeresstille lijkt een vreemde eend in de bijt. Het is Duits en ja, het begint met een dreigende windstilte, maar ook daar eindigt het met een gelukkige thuisreis.

Solisten

Mark Toxopeus begeleidt ons op piano. De piano benadrukt ook de lichtheid van dit concert en biedt het publiek de kans om te horen dat we een geweldige pianist hebben. Want Mark Toxopeus is onze vaste begeleider op onze koorrepetities.
De sopraan Tineke Roseboom neemt de solopartij in het Gloria voor haar rekening. Aanvullend zullen Mark en zij ook soleren zonder koor.

Het wordt een feestelijk concert wat we graag samen met het publiek willen afsluiten op het terras van Junushoff.

CadeauTip!

Geef een kaartje cadeau aan je moeder, schoonmoeder, oma, pleegmoeder of stiefmoeder, want deze 14e mei is het moederdag.