Opera in de bioscoop

Op 30 juni was de live uitvoering van de opera Il Trovatore in het Heerenstraattheater speciaal voor ons koor. Verdi, nu geen Requiem en we mochten niet meezingen.
Een zestigtal bezoekers, koorleden met hun “aanhang”, woonden de uitvoering bij. Het was prachtig, wat een muziek en –anders dan echt live- waren er ook close-up beelden van de solisten en het koor. Het verhaal was geweldig goed te volgen door de ondertiteling. En ook al klonk de muziek via de geluidsinstallatie van de bioscoop, het evenaarde zonder twijfel de kwaliteit van een live concert.

Een aanrader voor iedereen die van opera houdt

Het Heerenstraattheater bood ons deze kans aan, en was daarom alleen op uitnodiging te bezoeken. Maar het theater biedt live-opnames van opera’s ook aan in haar reguliere bioscoopagenda. Dus nogmaals, hou je van opera dan kun je ook in het Heerenstraattheater genieten van een prachtige voorstelling. Een gezellige avond of middag uit tegen een betaalbaar tarief. Kijk voor het actuele aanbod van live-opnames op de website van het Heerenstraattheater.