Toonkunst neemt vakantie

Het Toonkunstkoor heeft van 4 juli tot en met 15 augustus geen repetities. 22 augustus beginnen we weer.

Na een prachtig lenteconcert met het Gloria van Poulenc in de hoofdrol en de twee solisten Tineke Roseboom sopraan en Mark Toxopeus op piano, waren we al weer enthousiast met nieuwe werken bezig. Maar nu eerst even rust en op adem komen. En 22 augustus weer naar hartelust met elkaar aan het werk voor de volgende 2 concerten.

Volop Bach

Op 16 december 2023 staat het Weihnachtsoratorium op het programma. Het werk studeerden we al in tijdens de lockdown in de coronaperiode. Door de beperkingen die toen golden konden we het niet uitvoeren. Nu kan het wel en we zijn al volop in de kerstsfeer om ons de noten weer eigen te maken en ons voor te bereiden op een sfeervol kerstconcert in de Grote Kerk in Wageningen.

Als tweede staat de Mattheus Passion op de agenda voor 15 maart 2024. Dat lijkt nog ver weg, maar deze periode is nodig om dit 2-korige werk met haar prachtige koralen onder de knie te krijgen. Inmiddels hebben we gemerkt hoezeer onze dirigent Hans de Wilde verbonden is met de Mattheus. Hij weet ons veel te vertellen over de achtergronden en beweegredenen van Bach bij het componeren van zijn muziek. In de Mattheus Passion verstrengelen melodie en teksten zich als vanzelf tot diepgevoelde muziek.

Nieuwe (project)leden welkom

Ook zin om mee te zingen, dan kunt u zich nog aanmelden. U bent op 22 augustus welkom. Meld u aan bij de secretaris Itske van Haaften, via het contactformulier op de website.