Verdiconcert in Vlissingen

Zaterdag 5 november zongen 25 leden van ons koor en 25 leden van toonkunstkoor Nijmegen mee met het Zeeuw concertkoor. Het Zeeuws concertkoor wilde het requiem van Verdi uitvoeren, maar kwam koorzangers tekort. Het requiem van Verdi wordt gezongen met een groot koor. Met ons erbij was de bezetting compleet.

Het concert maakte een onuitwisbare indruk

Zaterdagmiddag ontmoetten de koren elkaar voor het eerst. Tijdens de generale repetitie bleek dat we elkaar goed aanvulden, het klonk gelijk volledig afgestemd. Een koorlid van het Zeeuws concertkoor schreef over het concert: ‘Afgelopen zaterdag zijn we over de absolute toppen én door de diepe dalen van Verdi’s meesterwerk gegaan: het was enerverend, indrukwekkend, emotioneel. Onze maestro heeft een ongekende prestatie geleverd; solisten, koor én orkest idem. Aan het nablijven van mensen kun je veelal afmeten hoe het beleefd is. Zaterdagavond moest de kerk om 23.00 uur de knop omdraaien en ons eruit gooien. Zelfs drie van de 4 solisten waren er toen nog. Met 475 bezoekers was de kerk geheel uitverkocht. We hebben tot onze spijt zelfs nog mensen aan de deur van de kerk moeten teleurstellen.’

Het concert vond plaats in de St Jacobskerk midden in Vlissingen. Dirigent was Pim Overduin. De 4 solisten: Lisette Bol, Esther Kuiper, Eric Reddet en Martijn Sanders. Het Promenade Orkest begeleidde ons. Het Promenade Orkest en de tenor Eric Reddet zullen ook bij onze concerten te horen zijn.

19 en 26 november in Wageningen en Nijmegen

Het Zeeuwse concert was tegelijkertijd een mooie gelegenheid voor ons om het requiem in zijn geheel te horen en te zingen, want op 19 en 26 november geven wij dit concert in Wageningen en Nijmegen. Koop uw kaartje voor dit concert via 1 van onze leden of via de online verkoop.