19 November Requiem concert

Het is bijna zo ver. Zaterdagavond 19 november  klinkt  in de Johannes de Doperkerk in Wageningen het Requiem van Verdi. Toonkunst Wageningen en Toonkunst Nijmegen hebben de laatste weken samen met Hans de Wilde en Mark Toxopeus de puntjes op de i gezet. Het belooft een prachtig concert te worden. Nog geen kaartje? Bestel deze dan online via Kaartje kopen

Irene Hoogveld

De sopraan Claudia Pattaca zou meewerken aan ons concert. Helaas is zij wegens ziekte verhinderd. We hebben een waardige vervanger gevonden: Irene Hoogveld. Daar zijn we heel blij mee.

Sopraan Irene Hoogveld studeerde in 2019 cum laude af aan de Guildhall School of Music & Drama in Londen als Guildhall Artist Master in Performance. Ze verkreeg haar Bachelor, Cum laude in 2017 van ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten. In 2022 zong Irene Santuzza in Cavalleria rusticana (Mascagni); een reprise van dezelfde productie uit 2021 met Opera op ’t Hogeland, en met De Kleine Opera in Haarlem. Als oratoriumsolist zingt Irene onder andere muziek van Poulenc (Gloria), Mendelssohn (Elias, Hör mein Bitten en Psalm 42), Dvořák (Mis  in D en Te Deum),  Rossini (Petite Messe Solennelle), Requiem (Verdi) en Gounod (Requiem). In November 2022 traden Irene en pianiste Maxime Snaterse als solisten toe tot de Vrienden van het Lied. Irene won de Vriendenprijs tijdens de International Vocal Competition Den Bosch 2022, en  de Publieksprijs in de Chartered Surveyor Prize in 2018.

We zijn Irene bijzonder dankbaar dat zij op het allerlaatste moment heeft kunnen invallen!

Meer informatie over het concert