Repeteren

Oefenpartijen Jenkins:

Er is niet zoveel oefenmateriaal te vinden van The Armed Man.
Gelukkig staan er op de website van het Pluskoor Gelderse Vallei diverse oefenwebsites vermeld en ook andere koren hebben vaak een hele lijst met oefensites. 


Janet heeft de Engelse teksten ingesproken.

Geert heeft de diverse sites bekeken: er staat oefenmateriaal op de volgende sites:

http://www.learnchoralmusic.co.uk/index1.html

en 
http://www.choralia.net/Op de eerste, learnchoralmusic, moet u klikken op: “Click here to go straight to the major Works and Anthems Composer List <http://www.learnchoralmusic.co.uk/complist.html#list> “

Er komt dan een lijst met componisten, ergens daarin staat Jenkins. Als u daarop klikt krijgt u vijf composities van Jenkins, de laatste daarvan is “The Armed Man”, als u daarop klikt krijgt u een tabel met per deel en per stemsoort een midi-file. Door op het notenbalk symbool te klikken kan u de midi-files direct afspelen op de mediaplayer van uw computer. De snelheid kan je dan natuurlijk niet aanpassen. De files kan u ook downloaden en op uw computer opslaan en dan afspelen met een programmaatje zoals bv de nwc2viewer (die van de site koorpartijen.nl te downloaden is) daar is dan het tempo wel aan te passen.Op de tweede site, choralia, staan mp3 files. Hier moet u in de zesde alinea in de tekst klikken op “mp3 catalogue” u krijgt dan een lijst met componisten. Scroll daarin naar “Jenkins, The Armed Man” en klik dan op de luidspreker rechts. Er komt dan per stemsoort een tabel met alle delen. Achter elk deel staan drie kolommen, dat zijn de drie oefenniveaus die op de eerste pagina uitgelegd werden. Ik denk dat u voor de middelste kolom moet kiezen, dan hoort u uw stem luider dan de andere stemmen. Het geluid is hier wel erg vreemd, dat kunt u niet veranderen, maar u kunt wel versnellen en vertragen met de schildpad/haas schuifbalk en ook met de andere schuifbalken kunt u wat spelen.
 Door op het symbool met de rode pijl rechtsboven te klikken kunt u de mp3 file ook afspelen met de mediaplayer of downloaden.