Dirigent en Pianist

Dirigent Patrick van der Linden

Sinds mei 2009 is Patrick van der Linden onze dirigent. Hij leidt het koor met veel enthousiasme en bevlogenheid. In een kort deel van een repetitie zet hij een nieuw stuk neer met zijn structuur zodat de leden zich een muzikale voorstelling kunnen vormen en het verder thuis kunnen instuderen.
Allerlei achtergronden van het stuk en de muzikale vertaling daarvan door de componist worden door Patrick toegelicht.
Hij weet een prettige en serieuze sfeer te creëren tijdens de repetities. Het resultaat is dat we telkens het beste uit onszelf halen bij de concerten.

Patrick van der Linden studeerde koordirectie, orkestdirectie en theorie der muziek en behaalde deze diploma’s met onderscheiding. Patrick is oprichter en artistiek leider van stichting Ars Musica. Hij is chef-dirigent van het Ars Musica Orkest, Concertkoor en Kamerkoor.

Hij dirigeert hij een tweetal kamerkoren: Vocaal Ensemble Canticum Amicorum en het Zeeuws Vocaal Ensemble en hij is dirigent van Merwe’s Oratorium Vereniging.

Daarnaast is hij docent op het Rotterdams Conservatorium. Hij heeft een eigen directie-lespraktijk en is een graag geziene coach bij directiecursussen. Als dirigent en muziektheoreticus geeft hij regelmatig concertinleidingen.

Meer informatie over Patrick van der Linden vindt u op zijn eigen website.

Foto Rodion Trio
Foto Rodion Trio

Pianist Mark Toxopeus

Sinds 1 april is Mark Toxopeus pianist bij ons koor. Hij begeleidt de repetities en zingt mee bij onze uitvoeringen! Een echt multitalent ...

Mark Toxopeus (1984) begon zijn professionele opleiding aan het Conservatorium van Arnhem bij Frank Peters. Vanaf 2002 studeerde hij bij David Kuyken aan het Conservatorium van Amsterdam, waar hij in 2008 zijn Master-diploma behaalde. In 2004 won Mark een tweede prijs bij het Nationaal Concours van de Young Pianist Foundation, wat hem toegang verschafte tot masterclasses van grote pianisten als Idil Biret, Igor Roma en Jacques Rouvier. Verder werd hij uitgenodigd voor masterclasses van Leon Fleischer.

Mark is naast kamermusicus ook actief als liedbegeleider. Hij treedt ook op als solist. Zo voerde hij het pianoconcert in G van Ravel uit met het Wagenings Symphonie Orkest. Het programma werd uitgevoerd in Musis Sacrum te Arnhem en de Beurs van Berlage in Amsterdam.

Mark is behalve pianist en arrangeur van het Rodion Trio ook een zeer verdienstelijk tuinman, taalpurist en amateurmeteoroloog…

Uitgebreide informatie over Mark inclusief concertagenda, foto’s en informatie over Mark’s andere activiteiten zijn binnenkort te vinden op zijn website.